Skip to content

Disiplinat

ES1A1030

Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu-Jitsu apo BJJ konsiderohet ne menyre universale tashme si nje nga artet luftarake më efikase në botë.  I njohur si “arti xhentil apo i butë” BJJ fokusohet ne ngushtimin e menjehereshem te distances me kundershtarin, hedhjen e tij ne toke dhe finalizimin e kundershtarit nepermjet kapjeve dhimbjeprurese dhe manipulimit te gjymtyreve dhe trupit si dhe shtrengimit dhe bllokimit te rrugeve te frymemarrjes apo eneve te gjakut.  BJJ i jep individeve me te vegjel apo te brishte nje shans te barabarte apo me te mire per te perballur kundershtare me te fuqishem.

Kickboxing

Muay Thai dhe Kickboksi jane sporte luftarake qe praktikohen me goditjet me duar dhe me kembe.  Muay Thai e ka origjinen qe ne shekullin e 16-te ndersa Kickboksi ka ardhur si kombinim i disa nga teknikave te karatese, muai thai dhe boksit.  Kickboksi eshte sport shume popullor ne Europe dhe praktikohet shume edhe nga femrat te cilat e praktikojne jo vetem per vetembrojtje por edhe per te mbajtur nje forme te mire fizike. Muay Thai eshte shume i perhapur ne Azi po gjithashtu ne rritje dhe ne Europe dhe Amerike, sidomos me popullaritetin ne rritje te MMA-se.

ES1A8678
2012.4 - 3 Mars 2012 - Serbi ndeshja pare MMA Bledar Zhugri 2 - Copy

Mixed Martial Arts

Sporti luftarak i boksit nuk ka nevoje per shume shpjegime.  Nje nga sportet luftarake me te lashta, ai ka pushtuar zemra

Mixed Martial Arts apo MMA si njihen random ne gjithe boten eshte kulminacioni i evolucionit te derimetanishem te arteve luftarake.  Ne shqip, kjo disipline mund te perkthehet ne Arte Luftarake te Kombinuara (apo perziera). 

Karate

Karateja eshte nje nga artet luftarake me te perhapura ne te gjithe boten dhe kjo vjen per shume arsye.   Ushtrimi i karatese jo vetem qe te meson vetembrojtje dhe pergatit nje trup te shendetshem, por mbi te gjitha rrenjos ne karakterin e ushtruesve disipline, kembengulje, perqendrim dhe vetebesim.   Femijet qe ushtrojne karate jo vetem qe shkarkojne energjite e tyre negative ne palester, por fitojne veti te karakterit qe i shoqerojne ata gjate gjithe jetes.

karate-kids

Brazillian Jiu Jitsu për Fëmijë

Brazilian Jiu Jitsu është  një nga artet luftarake që praktikohet gjithnjë e më shumë nga femijët në botë.  Vetë krijuesit e Brazilian Jiu-Jitsu, familja Gracie, ua fillojnë BJJ fëmijëve apo nipërve të tyre që në moshën 3 vjecare.  Gjithsesi, në Tirana MMA Center ne rekomandojmë që fëmijët të regjistrohen rreth moshës 5 vjec.  Brazilian Jiu-Jitsu për fëmijë zhvillohet shpesh në formë lojërash në mënyrë që fëmijët të mësojnë lëvizjet dhe teknikat e ndryshme në mënyrë sa më argëtuese.

MMA Për Fëmijë

Në disiplinën e MMA (Arteve Luftarake të Përziera), synimi parësor është që përmes programit, fëmijët të zhvillojnë vetëbesim përballë cdo situate dhe zhdërvjellësi të shëndetshme për trupin dhe mendjen. Fëmijët mësojnë të marrin vendime sekondë pas sekonde, cka i aftëson për situatat jetësore. MMA përmban elemente të disa sporteve si: Jiu-Jitsu Braziliane, Judo, Kick-box, Karate.

mma femije

Brazilian Jiu-Jitsu u be shume e famshme fillimisht ne Amerike e me pas ne bote pasi Royce Gracie (i biri i Helio Gracie i cili bashke me vellain e tij Carlos Gracie jane themeluesit legjendar te BJJ) mori pjese ne kampionate te arteve te ndryshme luftarake dhe arriti te mposhte kundershtare shume me te fuqishem dhe te medhenj se ai qe perfaqsonin disiplina te tjera si boksi, savate,  kickboksi, judo, sumo, mundja etj.  

Pas fitoreve te Royce Gracie-t, te gjithe ata qe ishin te dedikuar ne rrugen e arteve luftarake fillluan te mesojne Brazilian Jiu-Jitsu.  Sot BJJ eshte pjese e arsenalit dhe programit stervitor te te gjithe garuesve dhe kampioneve te botes qe garojne ne kampionate te arteve luftarake te kombinuara.  Nje nga anet me te mira te Brazilian Jiu Jitsu eshte qe mund te ushtrohet nga kushdo, pavaresisht nga forma fizike, mosha apo gjinia.  Ne fakt, Brazilian Jiu Jitsu eshte perfekte per vetembrojtje per femra sepse shume nga teknikat finalizuese te BJJ praktikohen nga pozicione ne dukje te pafavorshme per to.  Video me poshte eshte marre nga nje emision ku nje drejtuesi i emisionit, nje djale qe ka ushtruar shume arte luftarake, ndeshet me nje vajze qe ushtron Brazilian Jiu Jitsu.  

Ne Tirana MMA Center Brazilian Jiu-Jitsu ushtrohet ne klasat per te rritur si dhe klasa per femije.   Klasat per te rritur ushtrohen me uniforme (gi) si dhe pa uniforme (pa gi).

Orari per te Rritur:

Orari i BJJ per te Rritur (fillestare)
Hene, Merkure, Premte:  18:30 – 20:00 

Orari i BJJ per te Rritur (fillestare)
Marte, Enjte, Shtune:   7:00 – 8:30

Orari i BJJ per te Rritur (avancuar)
Hene, Merkure, Premte:  20:00 – 21:30 

 

BRAZILIAN JIU JITSU PER FEMIJE
Brazilian Jiu Jitsu eshte gjithashtu nje nga artet luftarake qe praktikohet gjithnje e me shume nga femijet ne bote.  Vete mjeshterit e Brazilian Jiu-Jitsu, familja Gracie, ja fillojne BJJ femijeve apo niperve te tyre qe ne moshen 3 vjecare.  Gjithsesi, ne Tirana MMA Center ne rekomandojme qe femijet te rregjistrohen ne klasen e femijeve rreth moshes 4-5 vjec.  Brazilian Jiu Jitsu per femije zhvillohet shpesh ne forme lojerash ne menyre qe femijet te mesojne levizjet dhe teknikat e ndryshme ne menyre sa me argetuese.

Orari per femije:

Orari i BJJ per Femije: Hene, Merkure, Premte, ora 17:30 – 18:30 

Cmimi

Cmimi per te ushtruar Brazilian Jiu Jitsu 3 here ne jave eshte 3500 leke ne muaj.  Per te ushtruar 6 here ne jave eshte 6000 leke ne muaj.

Classes at Tirana MMA Center take place in groups with the participation of men and women. They last about 90 minutes and consist of learning techniques, training with kickboxing bags as well as contact fights (sparring) outside and inside the ring. Click here to see some photos.

 

Schedule:

 Tuesday, Thursday, Saturday: 18:00-19:30


 
Price:

 The price is 3500 lek per month.

As the name itself states, this discipline includes various martial arts depending on the individual’s abilities. However, regardless of individual preferences, Mixed Martial Arts practitioners need to acquire skills in at least two categories– the aspect of fighting on their feet and the aspect of fighting on the ground.

The modern history of MMA in the western world began with Ultimate Fighting Championship 1 (or UFC 1) where representatives of various martial arts such as boxing, sumo, kickboxing, wrestling, Brazilian Jiu-Jitsu, etc. competed “style against style” to see who would win. Until that time, the impression of the spectators, based on the many films, was that the martial arts that focused on the duel on the feet would have a very easy victory. The result surprised everyone when Royce Gracie, the representative of Brazilian Jiu-Jitsu, beat everyone, even though he was one of the physically weaker athletes. When Royce Gracie repeated the success of UFC 1 in UFC 2 and UFC 4 (he did not participate in UFC 3), the whole world of martial arts realized that we had entered a new era where those who only possessed one martial art needed to supplement their arsenal with knowledge from other martial arts. 

Since the first UFC, professional MMA competitors train in a wide range of disciplines – they train at least in a “striking” art such as kickboxing, boxing, muay thai or karate, and at least in a grappling art such  wrestling or judo and necessarily and absolutely everyone practices Brazilian Jiu-Jitsu. Even if one does not have any experience in any of these martial arts, the MMA class at Tirana MMA Center can serve as an introduction to the world of martial arts.

 

MMA for Children

At Tirana MMA Center we also have an MMA class for children. The training contains exercise elements of a general physical character, elements of martial arts such as kickboxing, wrestling, BJJ, judo, etc. The training curriculum is suitable for young people with the objective of having healthy, disciplined and self-confident children. but without making blows or duels that could harm the athletes.

 

MMA Schedule for Children:

Monday, Wednesday, Friday: 16:30-17:30


MMA Schedule for Adults:

Monday, through Friday: 15:00-16:30, Saturday 10:00-11:30.

Tuesday, Thursday, Saturday 19:30-21:00.

 

Group classes are 3500 ALL per month for someone who exercises 3 times a week, 6000 ALL per month for someone who exercises 6 times a week.

Karate classes at Tirana MMA Center are for men and women. The athletes practice three times a week for about 90 minutes. Our goal is for them not only to learn proper self-defense and sports skills from karate, but to improve in all aspects of their lives, including school performance.

 

Schedule:

Tuesday, Thursday and Saturday 16:30-18:00.

 

Price:

The monthly price is 3500 lek.

 Championship (UFC), Pride apo Strikeforce.  Te gjitha klasat ofrohen ne ambient profesional dhe nga instruktore te specializuar me arsim te larte qe e kuptojne vleren e arteve luftarake si mjet vetembrojtje, pergatitje fizike dhe te forcimit te karakterit.

Klasa e vetembrojtjes ka per qellim qe te mesoje ato individe qe nuk kane kohe apo mundesi te ushtrojne nje art luftarak ne menyre te rregullt me teknikat me te thjeshta dhe efikase per te mbrojtur veten ne raste rreziku.   Teknikat qe mesohen jane kombinim i arteve luftarake te ndryshme dhe jane te pershtatshme per femra dhe meshkuj.

Orari

Klasat mund të zhvillohen  në vartesi te grupeve te krijuara.  Gjithashtu ofrohen dhe klasa private/personale sipas orareve qe mund te diskutohen me instruktorin. Telefononi +355 69 402 4540 per me shume informacion dhe per tu rregjistruar.

Çmimet

Klasat në grup janë 3500 lekë në muaj për dike që ushtron 3 herë në javë, 5000 lekë në muaj për dike që ushtron 6 herë në javë.  Për klasat private telefononi të diskutoni me instruktorin.

Mos harro, nuk behesh dot i “zoti i vetes” duke pare filmin “Never Back Down”!!!  Bashkohu me ne në Tirana MMA Center qe të mesosh aftesi te reja, te permiresosh formen tende fizike dhe te çimentosh vetebesimin per perballjen e c’do veshtiresie.